Csoportok

Dunakanyari Látássérültek Egyesülete

A Dunakanyari Látássérültek Egyesülete 2005. szeptemberében alakult a korábban a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége Budapesti és Pest megyei szervezetének váci körzeti csoportjából.

Szervezetük célja: vak és gyengénlátó személyek sokoldalú segítése, érdekeik érvényesítése, védelme és rehabilitációjuk elősegítése.

1978 óta körzeti csoport működik Vácott, a helyi Polgármesteri Hivatal támogatásával 1984-ban nyílt irodájuk a Földváry tér 14. szám alatt. A környék 40 településén élő eddig 120 nyilvántartott sorstársuk szervezeten belüli és egyéb hivatalos ügyeinek intézését segítik. Kapcsolatot tartanak fenn a körzet önkormányzataival, társadalmi – szociális- és egészségügyi létesítményeivel és társszervekkel. Igyekeznek a látássérültek számára feltétlenül szükséges segédeszközök (nagyító, beszélő óra, -mérleg, -vérnyomásmérő, a tanulóknak a jegyzeteléshez diktafon, számítógép stb.) beszerzéséhez támogatást szerezni és nyújtani, valamint számítógép kezelői és egyéb tanfolyamokat szervezni, a térségben munkalehetőséget felkutatni.

2019. program

február 16. farsangi mulatság és batyús bál
március 23. tavaszi zenés rendezvény
április 27. közgyűlés
május 18. egészségnap
szeptember 14. szüreti bál
október 19. fehér bot napja
november 16. őszi zenés rendezvény és batyús bál
december 14. karácsonyi rendezvény