websikehealthcheck
websikehealthcheck

Rólunk

Ismerjen meg MIMK-et!

A Madách Imre Művelődési Központ 1976 óta változatlan helyen működik, azóta is nagy hangsúlyt fektetve a sokszínű kultúra közvetítésének fontosságára. 2022-től működési formánkban változás történt, így Madách Imre Nonprofit Kft-ként folytatjuk tovább a munkánkat.

Küldetésünk a váci régióban élő polgárok számára az elérhető kulturális és közművelődési szolgáltatások biztosítása, ezzel is hozzájárulva a kulturális esélyegyenlőség megvalósításához. Szerepet vállalunk a hagyományok ápolásában, megőrzésében, átadásában, valamint a sajátos helyi kultúra gazdagításában.

Művelődési központunk a közösségi művelődés színtere, helyet biztosítunk heti, havi rendszerességgel működő művészeti csoportok, civil szerveződések, klubok, szakkörök részére, melyek száma. Szorosan együttműködünk az oktatási intézményekkel, nemzetiségi önkormányzatokkal, városban működő intézményekkel, civil szervezetekkel.

Rendezvényeink szervezésénél törekszünk arra, hogy minél szélesebb közönséget szolgáljunk ki. Fontos szempont, hogy a közönségünk harmadik helyként tekintsenek a művelődési központra az otthon és a munkahely után.

Tematikus rendezvényeink (Váci Tavaszi Fesztivál, Váci Nyár, Váci Világi Vigalom, Őszi Művészeti Hetek, Téli Ünnepi Napok) igazodva Vác fesztiválvárosi jellegéhez, az elmúlt évtizedben programjainkat fesztiválok keretébe állítottuk. Ezek a rendezvénysorozatok már rendkívül népszerű események a város kulturális és idegenforgalmi életében. A fesztiválprogramokon a helyi alkotók, előadók mellett országos és világhírű művészek is színpadra lépnek nálunk.

Évente az intézményt látogatók száma megközelíti a 200.000 főt.

Munkánk elismeréseként 2005-ben a Pest Megyei Népművelők Egyesületétől Fekete Dió közösségi kitüntetést, 2006-ban pedig a Váci Értelmiségi Klub által alapított Fehér Hattyú Kollektív díjat, Vác Város Művelődéséért Kollektív Kitüntetést, 2008-ban Pro Urbe Közösségi Díjat Vác Város Önkormányzatától kapta intézményünk, illetve 2022-ben Minősített Közművelődési Cím elismerésben részesültünk.

Kedves Látogatónk! Ajánljuk  szíves figyelmébe honlapunkat, programjainkat, s kérjük ossza meg velünk véleményét, tapasztalatait, hogy azután munkánk még színvonalasabb, még jobb legyen!

MUNKATÁRSAINK

Laczi Sarolta
Ügyvezető
laczi.sarolta@mimk.vac.hu

Kövesdi Krisztina
Igazgatósági asszisztens
titkarsag@mimk.vac.hu

Orosz-Király Katalin
Munkaügyi és igazgatósági ügyintéző
munkaugy@mimk.vac.hu

Koltai-Dietrich Gábor
Művelődésszervező
kdg@mimk.vac.hu

Bálint Brigitta
Művelődésszervező
balint.brigi@mimk.vac.hu

Bogdánné Siklósi Mária
Janik Erika

Információs
informacio@mimk.vac.hu

Hirling Marianna
Jegyértékesítő

Tábori Katalin
Dekoratőr

Michalik Judit
Csernák Máté
Sajdik Gyűjtemény munkatársai
pannoniahaz@mimk.vac.hu

Rusvay Kata
Igazgatóhelyettes
rusvay.kata@mimk.vac.hu

Espár Emese
Igazgatási és gazdasági ügyintéző
gazdasagi@mimk.vac.hu
penztar@mimk.vac.hu

Határ Veronika
Művelődésszervező
hatar.veronika@mimk.vac.hu

Majoros Vivien
PR és Marketing
marketing@mimk.vac.hu

Szunyogh Márta
Művelődésszervező
szunyogh.marta@mimk.vac.hu

Czifra-Kovács Zita
PR és Marketing
czifra.kzita@mimk.vac.hu

Fábián Zoltán
Rottenhoffer Márk
Veres János
Technikus

Becsák Imre
Bonifert László
Steidl Tamás
Sallmayer Gábor
Karbantartó

Szegedi Mária
Sziebig Sándor Miklósné
Turai Zoltán Istvánné
Takarító

Megszakítás