Hírek

XVI. Váci Tavaszi Fesztivál

muzsikas

XVI. Váci Tavaszi Fesztivál
2018. március 8 – április 26.

 

 

XVI. Váci Tavaszi Fesztivál
2018. március 8 – április 26.

Vác városának egyik legrangosabb kulturális eseménysorozata a Váci Tavaszi Fesztivál immáron 16. alkalommal, két hónapon át kínál jobbnál jobb programokat számos országosan ismert és elismert sztárt felvonultatva. A különböző műfajok kavalkádjában mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb kikapcsolódást nyújtó programot.

Egy kis ízelítő a teljesség igénye nélkül:

Március 8. csütörtök 19 óra
Dalolva szép az élet…csak el ne dzsesszük – Falusi Mariann és Sárik Péter koncertje
Falusi Mariann és Sárik Péter 2009 óta játszanak együtt. Első műsoruk magyarországi premierje után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel. Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani. Duó koncertjeik igazi zenei csemegék, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megférnek egymás mellett, ők pedig boldogan csaponganak stílusok és korok közt, míg közönségük minden koncerten velük énekel.
A programot a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programja támogatja.

Március 16. péntek 19 óra
A Muzsikás együttes koncertje
A Muzsikást ma már szinte mindenki ismeri. A magyar zene nagyköveteként és valóságos zenei hungarikumként évtizedek óta jelen van itthon és a nagyvilág legjelentősebb színpadain, fesztiváljain. Élettel teli zenéje, közvetlen előadásmódja mindenhol lenyűgözi a közönséget.
A programot a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Március 18. vasárnap 19 óra
Ray Cooney: A miniszter félrelép – színházi előadás
A nagysikerű film újra színpadon kizárólagosan a Bánfalvy Stúdió produkciójában!Richard Willey, a kormány egyik sikeres, fiatal minisztere gáláns kalandra készül az ellenzéki frakció titkárnőjével (Jane) egy patinás hotelben. Az este azonban nem kezdődik a legjobban, hiszen a szobába belépve, azonnal találnak egy ”hullát” az ablakban. Richard végül segítségül hívja parlamenti titkárát, Geroge Pidgen-t, így már hárman próbálják megoldani ezt a rendkívüli helyzetet. Nincs könnyű dolguk, hiszen a szálloda igazgatója és főpincére mindig a legrosszabb pillanatban zavarja meg őket, míg Richard felesége, George édesanyjának ápolónője, valamint a fiatal szerető féltékeny férje csak tovább bonyolítja az amúgy is kínos szituációt. Ráadásul az éjszaka még mindig tartogat meglepetéseket!

Március 23. péntek 20 óra
Váci Jazz Klub: Váczi Eszter Quartet
A Vissza hozzád című album a Tom Tom Records gondozásában jelent meg, és 2010-re arany-, illetve platinalemez lett. Összeszokottság, élettel teli megszólalás, és Eszter senkiéhez sem hasonlítható hangja – remek kísérettel.

Március 24. szombat 11 óra
Süsü, a sárkány gyermekszínházi előadás
A “Süsü, a sárkány” legendája lett több generációnak. A bájos mese mélyén egy fontos és ma is erősen aktuális figyelmeztetés rejlik, hogy, aki nem olyan, mint én: MÁS, az nem biztos, hogy ellenséges, sőt, az sem biztos, hogy más, mint én. Hasznos, ha ezt már gyermekkorban kezdik a gyerekek megsejteni vagy megérezni, esetleg megérteni.

Április 5. csütörtök 19 óra
ZORÁN koncert
Zorán gazdag alkotói pálya terméseit ugyan szinte kívülről „fújja” a művész rajongótábora, mégis minden alkalommal új várakozással tekinthetnek e koncertek elé, hisz azok tematikája, tartalma, gyakran a hangszerelése is minden alkalommal új fényben mutatja meg az ismert dalokatMondhatni olyanok ezek, mint az óbor.
Évről évre nemesednek, új „ízek” személyes értelmezések jönnek elő és a fény felé fordítva e „színek” – is egyre mélyebbek, letisztultabbak.
Rólunk szól.
Közreműködnek: Sipeki Zoltán, Gátos Iván, Csányi István, Óvári Éva, Kabelács Rita, Péter Barbara
A programot a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Programja támogatja.

Április 6. péntek 19 óra
Stand up Comedy: Badár Sándor és Szőke András
Szőke és Badár nem élnek a komikus klisékkel. A komédiásmesterség évezredes elnyűtt fogásaival. Különösen nem használják az új keletű micisapkás sablonokat, ahol egyik parodista záptojásként hasonlít a másik lumpenelemet játszó színészre. Őszinteségük – csinált őszinteségük – megkapó. Esettségük elbájoló. A színháztörténet nagy clownjai sosem a széles mellényű nyerteseket jelenítették meg, hanem az örök veszteseket. Szőke meg Badár a szocializmus két csóró neveletlenje. Művészi leleményük a máig kiegyenesedni-fölemelkedni nem tudó, rémült öntudat. Félve nézik közönségüket, miközben uralkodnak nézőiken tehetségükkel.

Április 12. csütörtök 19 óra
Zorba, a görög – musical
Spirit Színház előadásában
Készült Nikosz Kazantzakisz Zorba, a görög c. regénye alapján.
“Táncolni kell, Uram. A zene meg majd csak megjön valahonnan.”
Zorbától az író megtanulja, hogy mi is az a pozitív gondolkodás: mindig az élet napos olda¬lát kell nézni. A mindig optimista görög örömében és bánatában is egyet tesz: táncol. Amikor a városba küldik beszerző körútra, az összes pénzt elveri, de mindenkinek hoz ajándékot. Bármibe kezd is, mindent intenzíven és teljes odaadással csinál.
A Főbb Szerepekben: Ifj. Jászai László, Pásztor Tibor, Papadimitriu Athina, Nagyváradi Erzsébet, Simonyi Krisztina, Anga-Kakszi István, Dobai Attila, Gere Dénes, Korfanti Ferenc, Kocsis Bea, Kutik Rezső, Noé Viktor
Rendezte: Jantyik Csaba

Április 14. szombat 19 óra
A Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika hangversenye
Koncertmester: Tfirst Péter
Műsor: J. S. Bach: III. Brandenburgi verseny, G-dúr, BWV 1048, L. Boccherini: D-dúr divertimento- Éjszakai őrjárat Madridban, E. Grieg: Holberg szvit op. 40., G. F. Händel: Szerelmi mámor “Il delirio amoroso”, HWV99

Április 26. csütörtök 19 óra
“Azt meséld el, Pista!” – Mácsai Pál estje Örkény István életéről
Örkény István az életéről
Elmondja: Mácsai Pál
Az író saját szavaiból színpadra állította:
Bereményi Géza és Mácsai Pál
Munkatárs: Fenyvesi Katalin
Mi lenne, hogyha Örkény István ismét megjelenne, egy színészben, egy színházban, egy este, leülne, venne egy lélegzetet, beszélni kezdene, elmesélné a saját szavaival az életét, vagy ami hirtelen az eszébe jut, azután megint eltűnne.
Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

 

Támogatók: