websikehealthcheck

VÁCI SAKK CLUB SPORTEGYESÜLET

váci_sakk_club
Kapcsolattartó neve Slezák Róber
Vezető elérhetősége Tel.: +36-20/980-1895 E-mail: robert.slezak65@gmail.com

Sakk Club több csapatot is indított az NBII, Pest Megye I. osztály és Ifjúsági Bajnokságon.

A váci sakk az 1980-as évek elejétől Vác DCM, 1987-től Váci Izzó, 1994-től Váci Sakk Club SE. néven önálló egyesületként működik a fenti nagyvállalatok, illetve 1994-től 2009-ig a városi önkormányzat támogatásával. /2010-től a városi támogatás megszűnt/. A clubot a saját tagdíj bevételéből tartjuk fenn, amihez nagyban hozzájárult az Izzó, illetve a Madách Imre Művelődési Központ mindenkori vezetése, és dolgozói önzetlen segítése a verseny helyszínek kulturált biztosításához.

Jelenleg is a Művelődési Központban tartjuk csütörtökönként az edzéseket, felkészítéseket, a fiatalok oktatását.

A csapataink a kezdetektől fogva a Pest megyei bajnokságokban szerepelnek szinte mindig az élvonalban. A nagyon erős Pest megyei sakk csapatok 3 csoportban /erősségük szerint/ vannak besorolva. Külön nagy megtiszteltetés, hogy az egyik csoport Herczeg Oszkárról van elnevezve, aki nagyon erős sakkjátékos, remek ember és kitűnő nevelő edző is volt. Az Ő munkássága indította sakk karierje csúcsa felé pl. Prohászka Pétert /ma már nemzetközi nagymester/, Hujbert Flóriánt /nemzetközi FIDE mester/, Cseke Richárdot /FIDE mester/, és még sok fiatalt, akik aktív szereplői a csapatunknak. Emlékére minden évben megrendezzük a ‘HERCZEG OSZKÁR emlékversenyt’ A fiatalok nevelését ma már Slezák Róbert,és Kiss Pál vezeti. Az utánpótlás az általános iskolákból kerül ki, ahol Polgár Judit által meghirdetett Sakkpalota program alapján felkészített tanárok oktatják a képességfejlesztő sakkot.

Kiemelkedő sikereket értünk el 2000-től a a háromszori I., kétszeri II. és háromszori III. helyezésünkkel, aminek köszönhetően több évben az országos csapatbajnokság II.vonalában – jelenleg is – játszhatunk. Kiemelkedik a 2014-ben elért OB II: 3. helyezésünk.

Az egyesületet már 1987 óta Slezák Róbert vezeti 4 fős elnökség élén. Jelenleg 31 fő a létszámunk,akikből az OB II-ben 12 fő, a Pest megyei I. osztályban 10 fő, a Pest megyei I/A-ban 5 fő játszhat a sorsolások szerint

A sakk iránt érdeklődők elérhetnek bennünket a Váci Sakk Club SE. Facebook oldalán, és
Slezák Róbert: +36-20/980-1895 telefonszámán; robert.slezak65@gmail.com címeken.

Megszakítás