websikehealthcheck
websikehealthcheck

Népzenei bérlet – Bognár Szilvia és zenekara

Népzenei bérlet – Bognár Szilvia és zenekara

  • Kezdés: 2020-04-02 10:00

    Vége: 2020-04-02 11:30

  • Ár: 900 Ft/fő
  • Helyszín: színházterem

CSINTEKERINTŐ

énekszóval, gyerekszájjal, versekkel és mondókákkal, furfanggal és derűvel, kunkorodó jókedvvel!

Bognár Szilvia saját világzenei csapatát a hazai jazz, népzenei, illetve világzenei produkciók neves előadóiból 2006-ban hívta életre. Gyümölcsöző együttműködésüket ezidáig 4 album fémjelzi.

A közelmúltban született dalaik jó része gyermekeknek szól, melyek versekkel, mondókákkal, találós kérdésekkel karöltve szeretetteljes, játékos és zeneileg is színvonalas szórakozást ígérnek gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Műsoraikon a csapattól megszokott saját szerzemények és népdal-feldolgozások mellett Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Hajnal Anna és Nagy László megzenésített költeményei is felcsendülnek. Ahogy az énekesnő fogalmazott: „gombolyítjuk az énekeket, mint az aranyfonalat, olykor dobbantunk, vagy épp csak a kezünkkel táncra perdülünk, még verssorokkal is dobálózunk. De amihez biztosan ragaszkodunk: hogy kunkorodó jókedvünk minket el ne hagyjon!”

Az évszakok változására épülő Csintekerintő zeneiségében, szövegeiben és általános mondanivalójában is közvetítője annak a kulturális hagyománynak, melyet az egykori paraszti társadalom hagyományozott ránk: kihangsúlyozza a természet rendjét, megemlítve az ezekhez kapcsolódó szokásokat, hiedelmeket, néha csak jelzés értékkel, olykor hangsúlyosabban.

Bognár Szilvia – ének
Bede Péter – szaxofon, tilinkó
Gyulai Csaba – ütőhangszerek
Hámori Máté – gitár

Zeneszerző:
Kovács Zoltán – nagybőgő

A bérlet ára 2000 Ft, a belépőjegy ára 900 Ft.

liga szakszervezet és ddc kedvezménykártya

Megszakítás