websikehealthcheck
websikehealthcheck

VOX Humana Énekkar

VOX Humana Énekkar

  • Kezdés: 2022-12-18 18:00

    Vége: 2022-12-18 19:00

  • Helyszín: Baptista Imaház

Karácsony Kórussal és Zenekarral

A Vox Humana mára fogalom Vác város zenei életében. Az énekkar eredendően egy zeneszerető baráti társaságnak köszönheti létét, akik 1938-ban elhatározták, hogy hivatalosan is kórussá szerveződnek. Az énekkar – működése alatt mindig és mai is – legfontosabb feladatának a hazai és ezen belül a váci fellépéseket tekintette. Az énekkar az elmúlt évtizedekben Európa szinte valamennyi országában koncertezett.A Vox Humana Énekkar felnőtt vegyeskar, vegyes korosztállyal, jelenleg 60-65 taggal működik, és büszke arra, hogy az itthoni pezsgő zenei élet keretein belül megbecsült, kiemelkedő szerepe van az amatőr kórusmozgalomban.

Elhangzik:

Felix Mendelssohn-Bartholdy:

Verleih uns Frieden,

Wie der Hirsch schreit (42. zsoltár),

valamint karácsonyi énekek és motetták

Előadja a Vox Humana Énekkar és a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar
Szólót énekel: Staszny Zsófia (szoprán)
Vezényel: Sándor Bence

Köszöntőt mond: Matkovich Ilona polgármester

A hangversenyre a belépés díjtalan!

 

A hangverseny helyszínén adománygyűjtést szervezünk Csáky Soma családja javára Soma további orvosi rehabilitációjának és kezelésének támogatására, hosszú ujjú kompressziós póló beszerzésére.

A 15 éves Csáky Soma 2022. április 4-én a sárospataki pályaudvaron társaival töltötte az időt, amikor barátja felmászott egy vagon tetejére és magasfeszültségű áramütést szenvedett. Soma azonnal a barátja segítségére sietett, és eközben szintén áramütést, égési sérülést, súlyos koponya, illetve lábtörést szenvedett, testfelületének több mint 80%-a megsérült. Hetven, intenzív osztályon töltött nap elteltével állapota végül szerencsére stabilizálódott.

Kérjük, lehetőségeikhez mérten támogassák pénzadománnyal Soma felépülését!

emberi erőforrások minisztériumavac-logo-1emberi erőforrás támogatáskezelő

Megszakítás