websikehealthcheck

Zagyva Banda koncert

Zagyva Banda koncert

  • Kezdés: 2018-02-22 10:00

    Vége: 2018-02-22 11:00

  • Ár: 800 Ft/fő
  • Helyszín: színházterem

A Népzenei bérlet előadása

 

Népzenei bérlet óvodás és kisiskolás korú gyermekek részére

A Zagyva Banda a hazai fiatal muzsikusgeneráció meghatározó zenekara. Tagjai olyan barátok és zenésztársak, akik az elmúlt másfél évtizedes közös muzsikálásuk során egységes és egyedi hangzásvilággal megjelenő, igazi előadókká váltak. Erejük, szakmai alázatukból, fiatalos lendületükből és újszerű, friss zenei gondolkodásmódjukból ered. Emellett rendületlenül hisznek a népi kultúra közösségformáló és közösségmegtartó erejében.
Összeállításaikkal bizonyítani szeretnék, hogy a népzene nem csak páratlan kincs, amire kötelességünk vigyázni, hanem egy, a ma embere számára is megélhető szórakozási forma, amit vétek nem használni.
Elkötelezettek szülőotthonuk, a Galga vidéke népzenei kultúrájának megőrzése, ápolása és népszerűsítése iránt, mint ahogy a fiatal, leendő zenésztársaiknak való tapasztalatátadás és oktatás felelősségét is örömmel vállalják.
Repertoárjukban a Kárpát-medence magyarságának és más nemzetiségek – köztük a románság, szlovákság és a cigányság – népdalai és táncmuzsikái is szerepelnek. A hagyományos vonószenekari felállás – hegedű, brácsa, nagybőgő – mellett gyakran szólaltatnak meg más tradicionális hangszereket is, például cimbalmot, klarinétot, különböző pásztorfurulyákat, kobozt, ütőgardont, dudát, harmonikát és dobot.

A koncertek után az aulában táncház várja a kicsiket!

A bérlet ára 1.800 Ft, a belépőjegy ára 800 Ftnka

A program a Nemzeti Kulturális Alap, Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma támogatásával valósul meg.

Megszakítás