websikehealthcheck

Hírek

FELHÍVÁS – TÉLI TÁRLAT 2018.

téli tárlat logó

Téli Tárlatot, amely immár évtizedek óta a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye.

Értesítjük Vác és környéke alkotóművészeit,

hogy idén is megrendezzük a Madách Imre Művelődési Központban a Téli Tárlatot, amely immár évtizedek óta a város kulturális életének egyik kiemelkedő eseménye. Vác Város Önkormányzata és a Madách Imre Művelődési Központ folytatni kívánja az évek alatt kialakult hagyományt, mely szerint lehetőséget kínálunk a városban és közvetlen környezetében élő alkotóművészeknek munkáik bemutatására, a váci közönségnek pedig alkalmat teremtünk egy szép kiállításon találkozni egymással és az alkotókkal a karácsonyt megelőző napok hangulatában. A kiállításra várjuk minden Vácott és környékén (a Duna bal partján, Szob és Göd között) élő és alkotó képző-, fotó- és szobrászművész munkáit! Várjuk továbbá a Városok, Falvak Szövetségéhez tartozó valamely településen, illetve vonzáskörzetében élő alkotóművészek munkáit is!
A részvétel feltételei:
a Magyar Képzőművészeti Egyetemen vagy a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (korábban Magyar Iparművészeti Főiskola) szerzett diploma, vagy tagsági viszony az alábbi szervezetek valamelyikében: Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE), Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége (MKISZ), Fiatal Művészek Stúdiója vagy Magyar Fotóművészek Szövetsége. A tárlat színvonala érdekében kérjük továbbá, hogy az utóbbi években készült friss munkáikkal vegyenek részt, legfeljebb két alkotással. A művek mérete lehetőleg ne haladja meg a 100 cm szélességet. Kérjük december 3. és 10. között juttassa el a Madách Imre Művelődési Központba a beadásra szánt műveket a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, a mű címe, keletkezés éve, méret, valamint levelezési cím, telefonszám. A zsűrizés időpontja: 2018. december 11. A zsűri fenntartja magának a válogatás, esetleges kizsűrizés, sorozatok megbontásának jogát, valamint kivételes esetben eltekinthet bizonyos részvételi feltételek teljesítésétől! A kiállításra nem kerülő alkotások átvétele: 2018. december 17 – 22.
A kiállításról a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából katalógus készül, melyben minden kiállító művésztől legalább egy műalkotás szerepelni fog, így dokumentálva Vác és környéke képzőművészetének helyzetét az idei esztendőben! A katalógusból minden kiállító művész jogosult 2 példányra, átvehető a tárlat bontása után, 2019. január 15-től!

A kiállítás megnyitója: 2018. december 15-én, szombaton 16 órakor.
Helyszíne: Madách Imre Művelődési Központ Emeleti Galéria.
A kiállítás megtekinthető 2019. január 15-ig.
További információ:
Madách Imre Művelődési Központ
2600, Vác, Dr. Csányi L. krt. 63., tel.: (27) 316-411
Koltai-Dietrich Gábor művelődésszervező
Mobil: +36 30 377-3337
kdg@mimk.vac.hu

Megszakítás