websikehealthcheck

Hírek

Interjú Kökény Attilával

Kökény Attila

Október 7. 19 óra – Swing á la Django

Egy tehetségkutató hozta meg számodra az országos sikert. Nem mindenki képes a felszínen maradni, neked sikerült. Segítségedre volt ebben az, hogy tapasztalt voltál, nem akkor kezdted ezt a pályát?


— Igen, természetesen számított a tapasztalat, illetve szeretem azt, amit csinálok és a közönséget is, akik eljönnek a koncertemre. A sikerem mögött mindenképpen a családom, a Jó Isten és hű rajongóim állnak, akik mindig támogatnak utam során, bármerre is vigyen az élet.

 

A 10 éves jubileumon 10 duettel készültél. Amikor partnert választasz magadnak, fontos a személyes kötődés, barátság is?


— Igen. Mindenképpen szerettem volna egy tematikusan felépített koncertet, ahová meghívom a barátaimat, akik egyben a kollégáim is. Időrendben a Megasztártól napjainkig haladtam.

Egy koncertet terveztünk, de az óriási érdeklődés miatt végül kettő lett belőle. Nagyon komoly előkészületek előzték meg, több hónapon át készültünk rá. Rengeteg munka volt benne, de olyan óriási élmény volt, amiből még mindig töltekezni tudok. Tíz emberrel énekeltem duettet, és olyan erőt kaptam a Jóistentől, hogy két óra kihagyással le tudtam tolni mindkét koncertet. Életem egyik legemlékezetesebb élménye volt. Biztos vagyok benne, hogy Isten jelenléte vitt előre, mert egy nap negyvenszer énekelni fizikailag sem könnyű. De úgy éreztem, még egy harmadikra is képes lettem volna azon a napon. A fiam, a kis zenekarával két dallal is fellépett, nagyon büszke voltam rájuk.

 

Fontosak számodra a díjak, elismerések? A Szenes Iván –díj különösen fontos elismerés számodra?


— Természetesen a közönség szeretete mellett a szakmai elismerés is fontos egy művész életében.

Akinek van szíve, nem tud elmenni egy Szenes Iván sláger mellett. Nagyon megtisztelő, hogy Magyarország legnagyobb szövegírójáról, illetve zeneszerzőjéről elnevezett díjat vehettem át. Olyan családban nőttem fel, ahol vagy anyám énekelt a konyhában, vagy apám dalolászott, vagy a testvéreim gyakoroltak és mindig felcsendült egy Szenes dal. Úgy érzem, hogy engem nagyon szeret a Jóisten, hiszen jókor voltam jó helyen. Büszke vagyok erre a kitüntetésre, ami által valamilyen szinten részese lehetek Szenes Iván történetének.

 

Milyen érzés volt neked évekkel a tehetségkutató után a másik oldalon állva, zsűrizni? Jobban át tudtad érezni a versenyzők lelkiállapotát?


— Átérzem a helyzetüket, éppen ezért igyekszem objektíven és diplomatikusan zsűrizni.

 

A siker érdekében több mint 10 kg-tól is megszabadultál annak idején. Életmódot is váltottál? Könnyű tartani az elért súlyt, nem jár számodra folyamatos kontrollal vagy lemondással?


— De, sok lemondással jár. Kisebb adagokat fogyasztok és este már egyáltalán nem is eszem. Amikor éhes vagyok, magvakat rágcsálok, egy-egy csokit eszem és sok vizet iszom. Teljes mértékben kivontam az életemből a bulizást, nem iszom, nem dohányzom. Amint vége a melónak, megyek haza. Meghoztam egy döntést, ahhoz tartom magam, és sokkal jobb így az életem.

 

Miért tartod fontosnak, hogy közvetlen kapcsolatot ápolj a rajongókkal?


— Már nincs olyan rádió, nincs felület, ahol országosan elérhető a közönség. Ezért lehetőségeimhez képest mindenhová elmegyek, ahová egyébként nem jutnak el a rajongókhoz a dalaim.

 

Kik számodra a példaképek és miért?


— Máté Péter, Charlie, Presser Gábor, mert tartalmas, jó muzsikát tettek le az asztalra.

 

A család a fontos összetartó erő számodra? A nagypapa-szerep hozott újat az életedbe?


— Igen, számomra a családom az első. Szívem minden szeretetével szeretem őket és legjobb döntés, hogy a gyermekeim is fiatalon vállalták a szülői szerepet, így aktív nagypapaként tudok az unokáim életének része lenni. Egy héten egy napot mindhárman nálunk töltenek, ehhez ragaszkodom. Szoktak ottalvós bulik is lenni, de főként sokat játszunk. Ha lesz rá igény, biztosan fogok majd nekik énekelni. Mondhatom, hogy a szabadidőm legnagyobb részét együtt töltjük. Imádok velük lenni, ez mindig feltölt.

 

Van olyan, amit másképp szeretnél csinálni, mint a gyermekeiddel annak idején?

 

— Nincs és nem is akarok olyan nagypapa lenni, aki beleszól a fiatalok dolgaiba. Most csak élvezem, hogy unokázhatok.

 

Mivel készülsz a váci közönség számára?


— Óriási bulival!

Megszakítás