websikehealthcheck

Csoportok

PARLANDO SZÍNHÁZ KULTURÁLIS EGYESÜLET

Egyesületünk 2012-ben alakult Dónusz Katalin-énekművész vezetésével.

Célunk, hogy közelebb hozzuk a színház varázslatos világát mindenki számára. Ennek bizonyítéka, hogy társulatunk 2013-ban bemutatta a Csillagmese, 2014 tavaszán a Valahol Európában c. musicalt. Utóbbival a Békéscsabán megrendezett 2014 Scherzo Amatőr Musical Színpadok Fesztiválján első díjat nyertünk. 2016-ban a Képzelt riport, és a Légy jó mindhalálig című musicaleket mutatta be társulatunk. 2018-ban csapatunk kiemelkedő munkájának elismeréseként Vác Város Művészeti Díját vehette át a Magyar Kultúra Napján.

A Parlando Színház Társulata 2018-ban A padlás című musicalt mutatta be, amellyel a XXII. Scherzo-n Békéscsabán a szakmai zsűri aranyminősítése és 2. díja mellett számos elismerésben részesült: Kovács Róbertnek a legjobb rendezés díját, Mogyorósi Marcellnek a legjobb gyerekszereplő díját, Ármos Zoltánnak a legjobb férfiénekes díját, valamint a Commedia dell’arte díjat: Inotay Nórának, Inotay Gergelynek és Inotay Rékának ítélte oda.

Emellett számos díjban és elismerésben részesültek színész-énekeseink 2014 és 2019 között, mind a Scherzo-n, mind országos versenyeken.

2020-ban társulatunk repertoárján az Árvák és Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című zenés darabok szerepelnek.

Társulatunk célul tűzte ki, hogy mint a színészi, mint a zenei tehetséggel megáldott fiataloknak segítséget és felkészítést nyújtson egyéni-művészi képességeik kibontakoztatásához.

A Parlando Színház tanárai a társulatba és a foglalkozásaikra szeretettel várnak minden olyan érdeklődő fiatalt, akik elhivatottságot éreznek a színészet és az éneklés iránt.

 

Foglalkozásaink helyszíne:

a Madách Imre Művelődési Központ Vácon,
csütörtök, péntek, és szombati napokon.


Tanáraink:

Színészmesterség: Kovács Róbert

Beszédtechnika- és énekórák: Dónusz Katalin

Musicaltánc: Nagyné Szöllősi Márta és Steidl Anita

Levélcím: 2600 Vác, Nagymező u. 51. fszt. 1. ajtó

Telefon: Dónusz Katalin: +36-30/211-6363

E-mail: parlando.egyesulet@gmail.com

Megszakítás