websikehealthcheck

Hírek

„Tavaszi szél vizet áraszt…”

tavaszi_biennale

Díjátadó

„Tavaszi szél vizet áraszt” címmel nyílt kiállítás március 24-n az Emeleti Galérián, melyre Vác és vonzáskörzetében élő művészek munkáit vártuk. A kiállítást Németh Árpád festőművész, a zsűri elnöke nyitotta meg. Az ünnepélyes hangulatot Fieszl Antal Sebestyén, Rabb Mária, Szlavics Viktória és a Váci Bartók – Pikéty Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola növendékei biztosították.

A megnyitó során jutalmak és díjak kerültek átadásra. A jutalmak és díjak odaítélésében legfőbb szempont az volt, hogy a választott technikán belül, milyen színvonalon tudta megvalósítani a választott témát, mondanivalót az alkotás készítője. A díjazottak például egyéni kiállítási lehetőséget kapnak a Művelődési Központban. Idén ezt a lehetőséget két alkotó nyerte el: Krupa Mária és Lövész Kornélia. Ezen kívül három díj került még kiosztásra. Ők az egyik ismert művészellátó cég utalványait kapták. A harmadik helyezett Horlik Zoltán, a második Kaczúr Csilla, az első díjat pedig Mucsi Tina. Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak!

Az óriási érdeklődésre való tekintettel ezután évente szeretnénk megrendezni a tárlatot, nyilatkozta, Koltai-Dietrich Gábor, az intézmény művelődésszervezője. Elmondta, hogy a Tavaszi szél című biennálénak már komoly hagyománya van az intézményünkben. Kimondottan műkedvelő alkotók részére nyújt bemutatkozási lehetőséget a tárlat.

Kiállításainkkal igyekszünk rendszeresen bemutatni a környékbeli alkotók munkáit, nagy hangsúlyt helyezünk ezen értékek minél szélesebb körben való megismertetésére!
A kiállításra április 17-ig várjuk a kedves érdeklődőket!

Megszakítás